Søk

Egenskaper

ONE Norseman representerer noe helt nytt innen demping av rekyl, munningsglimt og støy fra skytevåpen.
Samtidig som den er ekstremt kompakt (se tall lengre ned) yter den fenomenal rekyldemping, enestående flammedemping og støydemping på høyde med de beste demperne som har vært tilgjengelige til nå.

I hjertet av ONE Norseman ligger en patentert ventil, som lukker seg umiddelbart etter at prosjektilet har passert.
Delene i denne ventilen raser fremover, og når nesten 230 km/t før de bråstopper i det ventilen stenger helt. Den kinetiske energien i ventildelene som stanser er tilsvarende den fra en 230 grains kule fra en .45 ACP pistol. Dette er energi som stopper våpenets bakover-bevegelse. 
Ventilen skaper en midlertidig vegg som gassen som følger prosjektilet kolliderer mot, og som dermed skaper ytterligere demping av rekyl. 
Slik kuttes så mye som 95% av impulsrekylen, og 56% av samlet rekyl (typisk medium-familie patron, som 308 Win).
Delene i ventilen tilpasser seg forskjellige kalibre, ettersom det er gassen som driver prosjektilet som også aktiverer ventilen. Når gasstrykket synker, åpnes ventilen igjen. 

Resultatet er drastisk redusert rekyl, noe som gjør det lettere å spotte dine egne skudd og se resultatet, ettersom våpenet ligger mye roligere. 
Alt dette leverer ONE Norseman, til tross for at den bare veier 257 gram i "full" utgave, altså med to lyddempermoduler. Den forlenger totallengden på våpenet med bare 10 cm i samme konfigurasjon, med 127 mm lengde på selve dempersystemet.